Erzsébet Sörház

Nemrég Kaposváron jártunk, hogy a fotózással megkoronázzuk a város új gyöngyszemét, az Erzsébet Sörházat. Kattints és tudj meg többet a ház rövid történetéről és a fotózás pár részletéről!

BJP_5305

Az Erzsébet Sörház Kaposváron egy varázslatos helyen a Noszlopy Gáspár utcában található. Az utca eredeti neve Erzsébet út volt, az 1898-ban meggyilkolt magyar királyné, Erzsébet után. A sörház helyén egykor az ikonikus Erzsébet Vendéglő állt, így a sörház kialakításánál a tervezők fontosnak tartották a tradíciót, ezért döntöttek úgy, hogy az Erzsébet nevet adják a sörháznak is. Az arculat kialakításánál is Erzsébet királyné monogramjából indultak ki, és a legkülönbözőbb grafikai felületeken is folyamatos utalásokat tesznek Erzsébet és Ferenc József személyére, nyelvi identitására. A hely stílusában és hangulatában egy klasszikus sörház és egy ipari sörfőzde határán mozog.

[twentytwenty]

BJP_5197-2

BJP_5197

[/twentytwenty]

A sörház három szintből áll. A földszint és a galéria mellett a pincében kapott helyet a Vitrin névre hallgató Speakeasy bár is. A speakeasy bár fogalma még az amerikai szesztilalom idejéből ered, az illegálisan alkoholt áruló helyeket nevezték így. A vitrin szó az üvegajtós szekrényt jelenti.

Cím: H-7400 Kaposvár, Noszlopy Gáspár u. 6.

Művészeti vezető: KissMiklós

Arculati és grafikai tervező: KissMiklós

Belsőépítészeti tervezők: Ivánfi Balázs, Réti András, KissMiklós

Mint fotósnak ezáltal könnyű dolgom volt. Maga a helyet átjáró történelmi hangulat magával ragad és miután párszor körbesétáltam a helyen magától értetődően találtam meg azokat a szögeket ahonnan a legjobban bemutatható a helyiség.
2018-05-16T10:48:23+00:00 February 28th, 2017|Categories: all, architecture|Tags: , , , , , , , |