Don Pepe – Menyecske

Sokkal de sokkal több, mint pizza! Ezzel az egy mondattal próbálnám összefoglalni mindazt a változást amin a Menyecske utcai Don Pepe étterme átment. A fotózás részleteiről és az étterem történetéről olvashattok ha megadjátok magatoknak a lehetőséget egy kattintással.

Szinte nincs olyan ember Budapesten aki ne ismerné a Don Pepe éttermeit, de még vidéken is fel-fel bukkan pár városban, így az országos ismertség sem túlzás.  De azt már kevesen tudjátok talán azon felül, hogy a motto több, mint pizza, milyen megújuláson ment át az egyik éttermük. Mondhatjuk átlagosnak a helyszínt mivel a kelenföldtől nem messze található Menyecske utcai étterem mindenki számára elérhető, csecsemőtől az idősebb korosztályig aki egy jót enne, de amennyire a legtöbb lassan negyed évszázada létező vendéglátó helyek beszürkülnek, ezzel szembe menve a Don Pepe étterme radikális változást hajtott végre. És nagyon bejött nekik! Nem elég belenyugodni az állandó törzsvevőkbe, hiszen a felhasználói oldal mindig vágyik az újra, a még jobbra. Az étterem tulajdonos hölgy ezt szem előtt tartva bízta meg Bonta Gáspár tervezőt és együtt megvalósították a csodát, ami által az étterem joggal változott egy igazán modern és minden igényt kielégítő élménnyé.

Az átalakítás két ütemben zajlott, mivel a Don Pepe eddig sem szűkölködött kihasználtságban, így figyelembe véve a foglaltsági szintet, előbb tavaly elején a kerthelyiség, majd idén év elején pedig a belső rész öltözött új köntösbe. A fotózás is eképpen zajlott, pontosabban 4 ütemben, hiszem egy ilyen hely minden napszakban más arcát mutatja meg, így mind a benti, mind a kint részt fotóztuk nappali fénynél és az esti hangulatban is.

Eképesztő látni a változást, a részletek erejét és hihetetlen érezni a hatását, mivel az étterem azóta teltházas hétvégéket produkál. És ez “csak” amiatt, mert a tulajdonos hitt a designer-ben és hitt abban, hogy a változás olyan eredménnyel jár ami hosszú távon fogja emelni az étterem-lánc fényét. És nem különben mindezt egy olyan helyen valósítottak meg ami távol áll a belváros nyűzsgésétől és a megújulás látványosan több embert csalogat oda, hiszem az emberek vágynak a szépre, az újra, szeretnek olyan környezetben lenni ami nem csak a gyomruknak hanem a szemüknek is ellenállhtatlan.

Én azonnal beleszerettem a helybe és minden alkalommal nehezen indultam el, olyannyira megfog a hely varázsa! Menyecske utca 15.! Csak ajánlani tudom, próbáld ki az élményt!

Tervező: Bonta Gáspár

Tervező asszisztens: Lőrincz Orsolya

Kivitelező: Etna