Egy dubai-i mese 3. rész

Folytatódik a külföldi kaland története, immáron a 3. befejező részéhez értünk, pontosabban Abu Dhabi városába. Olvass tovább, hogy még többet megtudhass az út ezen szakaszáról!Dubai városában korábban kétszer voltam a Nike-nak fotózni, de soha nem volt arra lehetőségem, hogy időt szánhassak egy-egy saját projektnek amit most jó előre megtervezve valósítottunk meg. Amikor kiderült, hogy biztosan megyünk a megbízásra, egy régi álmomat vettük elő, miszerint a másfél órára lévő Abu Dhabi-ba átutazva meglátogatni és fotózni a számomra egyik legelképesztőbb építészeti alkotást, a Louvre épületét.

Biztos sokan láttatok róla képeket, ahogy magam is tonnányi anyagot böngésztem végig és arról álmodoztam, hogy egy nap besétálok az épületbe és meglátom azt az ép ésszel felfoghatatlan munka gyümölcsét, amit maga a kupola rejt.

Kicsit visszalépve az időben, összesen 9 napot voltunk a megbízás keretein belül Dubai-ban, ebből egy szabadnapunk volt, amit előre lelevelezve a Louvre stábjával, mehettünk fotózni az épület bármely pontjára. Egyre szürreálisabbá kezdett válni a helyzet amikor már kint voltunk és érzékeltük a helyi nyár viszontagságait, vagyis az árnyékban 40 fok körüli hőmérsékletet amit napon 50-nek éreztünk. Így indultunk el Abu Dhabi-ba a szabadnapunkon, lesz ami lesz alapon, még ha 3 pólóm is bánja és némi napszúrás.

Hosszas odavezető utunk végén elképesztő érzés volt a külső bejáratnál állni és szembesülni élőben azzal amit eddig elképzelni sem mertünk. Olyan elképesztő ereje van az épületnek amit nehéz szavakba, főleg írásba önteni. Látni mindazt a tervezői csodát amit az ott dolgozók magukat nem kímélve megvalósítottak, hogy a halandó ember is élvezhesse, elképesztő hatással volt ránk. Egy aprócska probléma volt csak, a hőmérséklet ami miatt nem tudtunk végtelen időt ott tölteni, de így is elegendő fotót sikerült készítenünk, hogy az unokáink is átélhessék a képeken keresztül azt az élményt amit kaptunk. Kb. 3 órát voltunk ott és végül fájdalmas búcsút követően elindultunk vissza a szállásunkra Dubai-ba. Mondanom sem kell, hogy a visszavezető hídról még integettem az épületnek.

Fájdalmamat erősen enyhítette, hogy hazaérkezésünkkor már várt pár üzenet az Octogon főszerkesztőjétől, aki nagyon kiváncsi volt a fotóanyagra, és hála neki egy cikk is megjelent a képeimmel a Louvre-ról egy csodás szöveggel. Ha mindez nem lett volna elég, az igazi hab a tortán az volt, hogy a képek egyike a címlapra került, ezzel örök emléket állítva az utazásnak, amiért nagyon hálás vagyok!

Még biztosan vissza fogok menni arra a helyre, csak 35 foknál ne legyen melegebb, az már hűvös nyári szellő lesz ahhoz képest amit mi átéltünk.

És ha már ennyit meséltem, egy pár fotóm és kis ízelítő az újságból:

2019-10-30T18:40:36+00:00 October 29th, 2019|Categories: all, architecture, other|Tags: , , , , , |